Winmau is van oorsprong een Britse producent van dartborden en dartmateriaal, en het is vanaf het begin de hoofdsponsor geweest van de Winmau World Masters, de oudste dartcompetitie in het Verenigd Koninkrijk.

Winmau werd in 1945 opgericht door H.A. Kicks, die zijn demobilisatie-uitkering gebruikte om een bedrijfje te beginnen voor de fabricage van houten dartborden.

Veel later verviel Nodor's patent op sisal dartborden, en Winmau profiteerde van de situatie door te beginnen met de productie van zowel papieren dartborden als sisal dartborden.

In 2002 werd Winmau overgenomen door Nodor, een concurrent van Winmau.

Het Winmau dartbord wordt nu volledig in Kenia gemaakt, en niet meer in Engeland, zoals eerder gemeld.

In Kenia wordt momenteel de gehele Winmau dartlijn geproduceerd, waaronder het gehele assortiment.

De Winmau Blade 6 is een dartbord dat veel gebruikt wordt door dartclubs, verenigingen, en nationale dartfederaties over de hele wereld. Het Winmau Blade 6 Triple Core dartbord is nu verkrijgbaar in zowel een groter formaat als een kleiner formaat.

Voor een lange tijd, is Winmau de primaire sponsor van de BDO (British Darts Organization) toernooien. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het leveren van het officiële dartbord voor het "The Lakeside World Championship," voorheen bekend als het "Embassy" toernooi.

Winmau — “The Force Behind Darts.”

80 producten