Materialen en onderdelen

Een dartpijl bestaat in het algemeen uit 4 onderdelen; de punt, de barrel, de shaft en de flight. Het is gebruikelijk dat onderdelen zoals de punt, shaft en flight op den duur kapot gaan. Een dart is tenslotte een gebruiksvoorwerp en is niet onverwoestbaar.

De punt

De punt kan op verschillende manieren kapot gaan. Door het gebruiken van de dart kan de punt slijten en bot raken, waardoor hij niet meer goed in het bord blijft zitten. Het kan ook gebeuren dat je dart op de grond valt en de punt breekt.
In elk geval hebben we de mogelijk om de punt te vervangen, onafhankelijk van waar de punt gebroken is.

Barrel

De barrel kan beschadigen, maar mag niet breken. Mocht dit toch gebeuren, neem dan zo snel mogelijk contact op met ons of de fabrikant.

Shaft

De shaft is een van de meest kwetsbare onderdelen van de dart. De shaft breekt vaak als de dart op een harde ondergrond valt, of als hij net verkeerd belandt op de grond. Het kan ook gebeuren dat je een andere dart in de achterkant van een dart gooit (ook wel bekend als een Robin Hood), waarna het sluitpunt voor de flight opent of breekt.
Er zijn shafts van verschillende materialen. Denk hierbij aan plastic, aluminium of carbon. De breekbaarheid van de shaft is afhankelijk van het materiaal. Kies je voor een sterker materiaal, heeft dit wel weer invloed op de balans en vlucht van je dart. Experimenteer met verschillende shafts om uit te vinden wat voor jou goed werkt.

Flight

De flight is samen met de shaft het meest kwetsbaar voor schade. Afhankelijk van je niveau, kan het voor komen dat je dartpijl meer dan eens langs, of zelfs in, de flight belandt. Door schade aan de flight verandert de luchtstroom langs de dart, waardoor je zal merken dat in de loop van tijd je dart anders gooit dan dat je gewent bent.
Ook flights zijn beschikbaar in verschillende materialen. De meest gangbare flights zijn gemaakt van polyester. Er zijn ook (molded) plastic flights, deze zijn vele malen sterker en behouden hun vorm.

 

Materiaal informatie ten behoeve van dartpijlen kopen

Een dart is opgebouwd uit drie onderdelen. De barrel (met punt), de shaft en de flight.

De dartpijlen kunnen vervaardigd zijn van 3 verschillende materialen. Brass dartpijlen zijn te herkennen aan zijn koperkleur. Deze dartsets zijn relatief goedkoop en goed geschikt voor kinderen en beginnende darters. Nickel Silver dartpijlen zijn te herkennen aan een zilverkleur en deze dart sets zijn met een relatief laag soortelijk gewicht zeer geschikt voor Café’s en Horeca gelegenheden die darts willen hebben voor hun bezoekers. Tungsten darts zijn zeer geschikt voor de wedstrijddarter of gevorderde darter. Hoe hoger het percentage tungsten, hoe slanker de dartpijlen. Dit is zeer belangrijk omdat de triple twintig een klein vakje op het dartbord is, maar de hoogste waarde vertegenwoordigt! De meeste barrels zijn gemaakt van tungsten (wolfraam), een metaal met een hoog soortelijk gewicht. Hierdoor kan men darts maken die erg slank zijn en kunnen er verschillende vormen darts worden gefabriceerd. Tungsten Darts worden in het algemeen gemaakt in 3 kleuren. Geen Coating (zilver) een Gold Titanium Coating (goud) en een Black Titanium Coating (zwart). De balans van een dart is erg belangrijk evenals een goede grip. Omdat iedere dartspeler andere eisen aan zijn darts stelt biedt Darts Warehouse een breed assortiment met enorm veel verschillende darts en dus met een ruime keuze in grip, balans en gewicht. De innovatie rondom dartpijlen is de laatste tijd een grote trend. Zo is Target Darts met een nieuwe technologie uitgekomen; de pixel technologie. Een voorbeeld van Steeltip Darts waarbij van deze technologie wordt gemaakt is Carrera Darts Serie. De grote merken zoals Bulls Darts en Shot! Darts volgden al snel met deze technologie. Ook heeft Shot Darts in 2014 een nieuwe grip op de markt gebracht: de Pyramid grip, bepaalde series Shot Dartpijlen hebben deze vernieuwde grip. Simon Whitlock  was de eerste dartspeler welke gooide met 2 verschillende kleuren op 1 barrel. In Augustus 2014 kwam ook Unicorn Darts met een vernieuwde barrel; deze barrel was zwart met goud. Raymond van Barneveld zal de geschiedenisboeken in gaan als eerste speler met zwart gouden dartpijlen; de W.C Phase 5 Raymond van Barneveld. Hieronder staan verschillende soorten grips, momenteel hebben alle dartpijlen deze grips of een combinatie van verschillende soorten grips. Ook staan de verschillende modellen hieronder weergegeven, alle darts komen af van deze modellen of hebben een combinatie gemaakt.

Materiaal informatie ten behoeve van dartborden kopen

Dartborden zijn gemaakt van sisal (Let op: geen paardenhaar!). Sisal is een plantaardig product; de lange vezels van de bladeren worden na drogen in bossen bij elkaar verbonden en omwikkeld met tape. Hierna worden ze gesneden tot schijven. Deze schijfjes worden op een houten plaat gelegd en samengeperst met alle vezels naar boven gericht. Om het geheel komt een stalen band. Omdat het geheel uit naar voren gerichte, zeer dunne vezeltjes bestaat, kan de dart gemakkelijk het dartbord in. Als de dart uit het dartbord wordt gehaald, trekken de ontstane gaatjes weer dicht als je er een dart naast plaatst. De metalen cijferring aan de rand van het dartbord is los te halen en verplaatsbaar. Let op: zorg altijd dat de 20 boven een zwart vlak zit. Roteren van de cijferring op het dartbord is aan te raden daar het dartbord slijt -meestal eerst rond de triple 20- om de levensduur van het dartbord te verlengen. De metalen bedrading die de scorevlakken verdeelt, kan rond of mesvormig zijn; hoe dunner dit metaal, hoe minder kans op bounce-outs. Met name de merken Unicorn, Bulls, Shot! en Winmau gebruiken deze techniek die ervoor zorgt dat de darter geen bounce-outs meer heeft en dus een optimaal speeloppervlak heeft. Voor recreatieve dartborden en trainingsdartborden wordt ook sisal gebruikt. Voor kinder-dartborden is vaak geperst papier of metaal (magnetisch dartbord) gebruikt. In het topsegment, zoals bij de Bull’s dartborden worden ook standaard professionele ophangsystemen meegeleverd. Het is erg belangrijk dat je nooit een dartbord nat of vochtig maakt!

Materiaal informatie ten behoeve van dart flights kopen

Alle dart flights zijn leverbaar in vele kleuren en met diverse soorten opdrukken, dit alles naar eigen smaak. Dartflights worden van verschillende materialen en diktes gemaakt, welke de levensduur bepalen. De diktes worden aangeduit in micron, hoe meer micron hoe dikker de flight is. Een polyna dart flight is 75 micron, Powerflite 100 micron en ONE50 dart flight is 150 micron. De dart flights vormen -welke op de dart shafts worden geplaatst- bepalen het vluchtgedrag en het draagvermogen van de dartpijlen. Hoe groter het oppervlakte van de dartflight, hoe meer draagvermogen. De flight fungeert als vlucht stabilisator. Elke dartspeler heeft zijn eigen stijl en snelheid van gooien. De keuze van de juiste flights is van wezenlijk belang om een optimale combinatie te krijgen. Darts Warehouse biedt meer dan 20 verschillende flight vormen en materialen aan dat elk type darter zijn ideale flight kan uitzoeken. Tip: Darts Warehouse biedt ook flight test kits om je ideale vorm flight te vinden! Naast de vorm van de flight is er ook een verschil in dikte van de flight, bij het darten wordt dit aangegeven in micron. Verschillende diktes hebben verschillende voor- en nadelen: Hoe dikker de flight is des te langer de flight meegaat tevens zijn dikkere flights vaak duurder in aanschaf. Het nadeel van de dikkere flights is dat darts niet altijd mooi langs elkaar kunnen vliegen. Zo heeft iedere speler zijn eigen voorkeuren en is uitproberen noodzakelijk om de perfecte flight te vinden. Op Darts Warehouse wordt ook onderscheid gemaakt tussen Nylon flights, Metallic flights, Dimplex flights en Plastic flights. Hier heeft ook iedere flight zijn eigen voor- en nadelen. Darts Warehouse voert qua dartflights de volgende merken: Bulls, McKicks, Unicorn, Winmau, Harrows, Masterdarts, Shot! en Target. Verder zijn er veel verschillende thema's dartflights om uw darts niet alleen goed, maar ook nog mooi te maken.

Materiaal informatie ten behoeve van dart shafts kopen

De shafts zijn het verbindstukje tussen de barrel en de flight. Naast de flight is de shaft ook zeer belangrijk voor de balans van de gehele pijl. De keuze van de lengte en materiaal van de shaft bepaalt de balans en heeft direct invloed op de vlucht van de dart. De dart shafts zijn leverbaar in verschillende maten (xx-short, x-short, short, in between, medium en long).  De keuze  van lengte bij de dart shaft bepaalt hoe de dartpijl naar het dartbord gaat. Dart shafts worden ook in verschillende materialen gemaakt, deze hebben nauwelijks invloed op het gooien. Wel is er verschil in sterkte, flexibiliteit en levensduur (bijvoorbeeld Titanium dart shafts zijn veel sterker dan aluminium shafts en nylon dart shafts). Verder zijn er ook diverse kleuren dart shafts en bewerkingen te verkrijgen, dit alles is een persoonlijke voorkeur. Een voorbeeld is Top Spin shafts: hier draait het topje met flight om bounce-outs te voorkomen.

Tip: Darts Warehouse biedt ook een Shaft Test Kit aan om je ideale shaft te vinden.

Materiaal informatie ten behoeve van dart scoreborden kopen

De dart scoreborden die Darts Warehouse levert, zijn er in verschillende materialen en afmetingen. Zo zijn de Bull’s Flex scoreborden leverbaar in 4 verschillende maten. Wilt u een luxe beschrijfbaar duurzaam scoreboard, dan kunt u een aluminium glasbord kopen. Verder heeft Darts Warehouse online een grote keuze uit elektronisch scoreborden met verschillende spelmogelijkheden. Laat u online goed adviseren en koop een prachtig elektronisch scorebord voor het darten!

Materiaal informatie ten behoeve van dart matten kopen

De dart scoreborden die Darts Warehouse levert, zijn er in verschillende materialen en afmetingen. Zo zijn de Bull’s Flex scoreborden leverbaar in 4 verschillende maten. Wilt u een luxe beschrijfbaar duurzaam scoreboard, dan kunt u een aluminium glasbord kopen. Verder heeft Darts Warehouse online een grote keuze uit elektronisch scoreborden met verschillende spelmogelijkheden. Laat u online goed adviseren en koop een prachtig elektronisch scorebord voor het darten!

Materiaal informatie ten behoeve van dart kleding kopen

Bull’s dartshirts zijn vervaardigd van 100% polyester, goed wasbaar en uitstekend geschikt voor bedrukking, borduring en sublimatie technieken. Alle dart kleding is uit voorraad leverbaar en verkrijgbaar in de maten S tot en met XXXXXXL. Naast de darthemden in de reguliere catalogussen heeft Darts Warehouse ook nog aanbiedingen dart shirts. Ook het wedstrijdshirt van Michael van Gerwen kan je kopen in onze Online Dartshop.

Materiaal informatie ten behoeve van dart wallets en cases kopen

Neem een kijkje in het online aanbod van dart wallets en cases op Dartswarehouse.nl. Je zult versteld staan van de hoeveelheid kleuren, groottes, materialen en soorten dart wallets, cases & etuis die wij aanbieden. Bull's wallets en Cases hebben een groot aanbod. De best verkopende case is de "Bulls The Pak Case". Verder heeft ook Unicorn verschillende Dartcases voor mooie prijzen. Van een mini Leather wallet tot een grote Masterpak, de online Dartwinkel Darts Warehouse biedt het allemaal aan.

Materiaal informatie ten behoeve van dartbord ringen kopen

Binnen de brede collectie surround ringen van de online Darts Warehouse shop hebben wij een tweetal materialen. PU (Polyurethane, eigenlijk gewoon rubber) professionele dartbord surround ringen verkrijgbaar in verschillende kleuren sluiten naadloos aan rond het dartbord. Verder voor thuis gebruik verkoopt Dartswarehouse.nl ook in het zwart de EVA (Ethyleen Vinyl Acetaat, eigenlijk gewoon Foam) vier stuks puzzel surround ring. De online Dartshop Darts Warehouse voert 2 merken met betrekking tot het kopen van dartbord ringen; Unicorn Surrounds en Bulls Surrounds.

Materiaal informatie ten behoeve van dart kabinetten kopen

Binnen de kabinetten van de online Darts Warehouse shop hebben wij een tweetal materialen. Houten kabinetten zijn verkrijgbaar in de kleuren Light Oak en zwart. Verder voor de modernere huizen zijn er Aluminium Dart kabinetten verkrijgbaar!