Hier vindt u informatie over verschillende dartpijlen voor het elektronisch darten.

In Nederland is darten vooral populair in de standaard variant, namelijk met steeltip dartpijlen en dartborden van sisal. Daarnaast bestaat er nog een andere versie: het softtip darten en dat wordt steeds populairder. Op dartswarehouse.nl vindt u een uitgebreid assortiment van softtip dartpijlen aan. Als u wilt beginnen met softtip darten, is het verstandig dit blog te lezen. Want behalve dat softtip darts plastic of nylon softtippunten hebben en er wordt gegooid op een elektronisch dartbord, zijn er nog meer verschillen met het ‘normale’ darten.

Het gewicht
De meeste softtip dartpijlen zijn lichter dan steeltip darts. Waar een standaard gewicht van steeltip gemiddeld 21 tot 26 gram is, is dit bij softtip meestal tussen de 16 en 18 gram. Dit komt omdat het gewicht van de pijlen het elektronisch dartbord teveel beschadigde. Tegenwoordig echter zijn er technieken waardoor er ook softtip dartpijlen tot 25 gram verkrijgbaar zijn. Dit zijn er echter niet veel, omdat softtip darters nu eenmaal gewend zijn aan de lichtere dartpijlen. Als je echter overstapt van het steeltip of simpelweg beter kunt gooien met wat zwaardere darts, dan kun je bij Darts Warehouse terecht!

Model
In principe zijn van de meeste steeltip darts, ook softtip darts verkrijgbaar. Dat betekent dus dat je gewoon de pijlen van je favoriete speler kunt kopen in een softtip variant. Vaak is het wel zo dat de gewichten afwijken, met de reden zoals hierboven beschreven, maar de grip, model, flights en shafts zijn hetzelfde! Zo waan je je ook als softtip darter een echte professional.

 Shot 9Ti2-1 Softtip 

Shot 9ti-2 Steeltip Darts

Punten

Dartpijlen bestaan zoals bekend uit een barrel, een dartshaft, een dartflight en ook een dartpunt. Bij steeltip darts zitten deze punten vast en kunnen deze alleen vervangen worden met een speciaal apparaat. Bij softtip darts is dit anders, en is de punt een belangrijk onderdeel die vaak aan vervanging toe is. Daarom kun je in de webshop veel verschillende softtip punten bestellen en in grote getalen, zodat je nooit zonder zit. Ook kun je kiezen uit verschillende varianten en materialen, van super simpel tot ontzettend stevig! Zo heb je al 1000 Longlife softtip punten van Bull’s voor slechts €9,95.

 

Het elektronisch dartbord

Softtip darten kan uitsluitend op een elektronisch dartbord. Dit is een dartbord die gemaakt is van plastic en voorzien is van gaatjes. Zodra de dartpijl het bord raakt, telt deze mee voor de score die automatisch wordt berekend. Dit zijn twee grote verschillen met het steeltip darten: daar wordt de score met de hand bijgehouden en telt een score alleen als de dartpijl in het dartbord blijft zitten.

 

Softtip Accessoires

De softip spelers lopen altijd een beetje voor op de steeltippers qua gadgets, dit komt omdat Softtip erg veel gespeeld word in Japan, en daar houden ze nogal veel van gadgets. Zo zijn er verschillende manieren om softtip punten te bewaren. Ook kan je van een Softtip dart een Steeltip dart maken!