Afgebroken Dartpunten

Misschien wel het vervelendste wat je als darter kan overkomen...

Je bent heerlijk aan het gooien, met je favoriete pijlen, wanneer opeens een pijl uit het bord valt. Vol schrik zie je je pijl gaan, en ja hoor, bij de landing gebeurt het ergste; de punt breekt. Met verslagenheid raap je je dartpijl op, wat nu?

Geen paniek! We kunnen dit voor je oplossen. 

We zien het steeds vaker gebeuren dat dartpunten afbreken. Helaas is dit vaak moeilijk zelf te repareren, zelfs als je het juiste gereedschap hebt.
Er zijn twee verschillende soorten breuk. Indien de punt nog een stuk uit de barrel steekt is het voor ons snel te repareren. Wanneer de punt volledig bij de barrel is afgebroken wordt het helaas een ander verhaal. Ook dit is te vervangen, maar dit moet nauwkeurig onder hele hoge temperaturen gebeuren. Dit kan ook verkleuring van de barrel veroorzaken. Onze reparatiedienst kun je hier vinden.

Voorkomen is beter dan genezen!

De meest voorkomende reden dat een punt afbreek is een landing op een hard oppervlakte. Denk dan aan je muur of vloer. Gelukkig is hier natuurlijk aan gedacht! Door een surround om je bord te plaatsen verklein je de kans dat je de muur raakt, en met een dartmat zorg je voor een zachte landing als zwaartekracht weer eens opspeelt. Dit zijn allebei waardevolle toevoegingen aan je dart opstelling. Aanrader!

Voorbeelden

Op onderstaande afbeelding is te zien hoe een barrel kan verkleuren en op welke manieren een punt kan afbreken. De bovenste barrel is een voorbeeld van een verkleurde barrel, als gevolg van het verhittingsproces. Daarnaast zijn de bovenste twee barrels voorbeelden van punten die niet volledig zijn afgebroken. Deze zijn minder lastig om te repareren en daardoor dus ook goedkoper en sneller bij u terug. Bij de onderste barrel is de punt volledig afgebroken.

 

Broken Points