Dartpunt afgebroken?

Wij zien steeds vaker gebeuren dat dartpunten afbreken van de barrel. Dit is zeer vervelend omdat u het niet zelf kunt repareren en u dus ook gelijk niet meer kunt darten. Een gebroken punt valt te voorkomen door boven een zachte ondergrond te darten (tapijtvloer of iets dergelijks). Mocht u thuis geen zachte ondergrond hebben is er altijd de mogelijkheid om met een dart of -tapijtmat te gaan darten. Het is echter mogelijk dat zelfs dan nóg uw punt afbreekt, maar het verkleint zeker de kans.

Steeds vaker worden er punten gebruikt met een bepaalde grip. Deze grip vermindert de stevigheid van de punt, wat ervoor zorgt dat de punt sneller afbreekt. Dit is ook de reden dat een gebroken punt de laatste tijd steeds vaker voorkomt.

Wij kunnen helaas geen garantie geven op punten die afbreken, aangezien wij niet kunnen achterhalen hoe de klant met de dartpijlen omgaat. Wanneer een dart op natuursteen valt, dan is de kans groot dat de punt afbreekt. Als de dart op een houten vloer valt zal het niet zo snel gebeuren dat de punt breekt maar het blijft mogelijk.

Er zijn 2 verschillende soorten breuken; afgebroken punt maar de punt steekt nog wel een beetje uit de barrel en een volledig afgebroken punt. Bij het eerste geval valt dit vaak nog wel snel te repareren. Bij een volledig afgebroken punt is dit een ander verhaal. Mocht dit gebeurd zijn, dan kunnen wij de punt(en) voor u vervangen. Als u dit wilt bent u de set darts een tijdje kwijt en kan de kleur van de darts veranderen doordat de reparatie bij hoge temperaturen gedaan dient te worden.

 

Op onderstaande afbeelding is te zien hoe een barrel kan verkleuren en op welke manieren een punt kan afbreken. De bovenste barrel is een voorbeeld van een verkleurde barrel, als gevolg van het verhittingsproces. Daarnaast zijn de bovenste twee barrels voorbeelden van punten die niet volledig zijn afgebroken. Deze zijn waarschijnlijk minder lastig om te repareren en daardoor dus ook goedkoper en sneller bij u terug. Bij de onderste barrel is de punt volledig afgebroken. Het repareren hiervan kost een hoop tijd en arbeid.


Voor meer informatie hierover kunt u ons natuurlijk altijd mailen op: info@dartswarehouse.nl     

 

Broken Points