Vincent van der Voort

Vincent van der Voort

Darts en Dartaccessoires van Vincent van der Voort

Verken ons uitgebreide assortiment dartproducten geassocieerd met de bekende darter Vincent van der Voort. Of je nu op zoek bent naar dartpijlen, flights, shafts of andere dartaccessoires die zijn goedgekeurd door Vincent van der Voort, je kunt hier eenvoudig je aankopen online doen.

Geen producten gevonden voor deze selectie.
Ontdek onze brede en uitgebreide selectie van Vincent van der Voort bij Darts Warehouse. Koop nu en geniet van topkwaliteit, beste prijzen en snelle levering.

Vincent van der Voort: De Nederlandse Dartspionier

Van The Fastest Player tot The Dutch Destroyer

Vincent van der Voort, geboren op 18 december 1975 in Purmerend, is een gerenommeerde Nederlandse darter. Voorheen bekend als "The Fastest Player in the World," gaat hij nu door het leven met de bijnaam "The Dutch Destroyer." Naast zijn dartscarrière is hij ook een regelmatige analist in het Viaplay-programma.

Opkomst bij PDC in 2007-2008

In januari 2007 maakte Van der Voort, samen met Jelle Klaasen en Michael van Gerwen, de overstap naar de PDC. Zijn debuut op een door PDC uitgezonden toernooi was indrukwekkend, met een finaleplaats in het UK Open 2007, waarin hij helaas verloor van Raymond van Barneveld. Deze prestatie hielp hem echter om zich een plaats te veroveren in de top 50 van de Order of Merit. In zijn eerste jaar bij de PDC kwalificeerde Van der Voort zich voor het Wereldkampioenschap en won hij een spannende eerste ronde tegen landgenoot Jelle Klaasen. Zijn debuut op het PDC Wereldkampioenschap bracht hem tot de tweede ronde voordat hij werd verslagen door Adrian Lewis. In 2008 bereikte hij de halve finales van de UK Open en de kwartfinales van het PDC Wereldkampioenschap.

Succes en Overwinningen 2009-2011

Gedurende 2009 en 2011 behaalde Van der Voort verschillende successen, waaronder een 9-darter tijdens een vloertoernooi in Nuland. Hij behaalde zijn eerste PDC-overwinning in Duitsland en later nog een in Nederland. Op het PDC Wereldkampioenschap van 2011 versloeg hij Simon Whitlock en behaalde hij zijn grootste overwinning in een uitgezonden toernooi. Van der Voort won ook meerdere toernooien op het PDC-circuit gedurende deze periode.

Uitdagingen en Terugkeer naar Vorm 2012-2015

In 2012 vertegenwoordigde Van der Voort Nederland in de World Cup of Darts. Ondanks uitdagingen gedurende het jaar presteerde hij bewonderenswaardig op het Wereldkampioenschap. 2013 bracht enkele moeilijkheden met zich mee, waaronder een rugblessure, maar hij volhardde in de competitie. Hij maakte een comeback in 2014 met een overwinning op het Austrian Darts Open en een halve finaleplaats op de Players Championship Finals. Op het Wereldkampioenschap van 2015 bereikte hij de kwartfinales voordat hij verloor van Phil Taylor.

Opkomst in 2016

Na zijn 15e plaats op de Order of Merit, kwalificeerde Van der Voort zich voor The Masters. In de eerste ronde versloeg hij wereldkampioen Gary Anderson. De carrière van Vincent van der Voort blijft evolueren, met talrijke hoogte- en dieptepunten die zijn status als Nederlandse dartspionier bevestigen.

 

loader
Bezig met laden...
loader
Bezig met laden...