Michael Smith

Michael Smith

Michael Smith

Hier kunt u alle dartproducten gerelateerd aan de dartspeler Michael Smith kopen.

33 producten
Ontdek onze brede en uitgebreide selectie van Michael Smith bij Darts Warehouse. Koop nu en geniet van topkwaliteit, beste prijzen en snelle levering.

Michael Smith - 'Bully Boy'

Wereldtitel en 9-Darter Triomf

Michael Smith, geboren op 18 september 1990 in St. Helens, is een gerenommeerde Engelse darter die zijn stempel heeft gedrukt op de professionele dartsport. Bijgenaamd 'Bully Boy', speelt hij bij de Professional Darts Corporation (PDC) en heeft hij een indrukwekkende carrière opgebouwd.

Eerste Wereldtitel en Topscore

Op 3 januari 2023 behaalde Smith een mijlpaal in zijn loopbaan door zijn eerste wereldtitel te veroveren tijdens het PDC World Darts Championship 2023. In een bloedstollende finale versloeg hij Michael van Gerwen met 7-4 in sets. Niet alleen sleepte hij de titel binnen, maar hij zorgde ook voor een spectaculair moment door een perfecte 9-darter te gooien tijdens diezelfde finale. Deze overwinning katapulteerde hem naar de eerste plaats op de PDC Order of Merit.

Volharding ondanks Eerdere Tegenslagen

Smith heeft al eerder in twee andere finales van het PDC World Darts Championship gestaan, maar verloor die van respectievelijk Michael van Gerwen in 2019 en Peter Wright in 2022. Ondanks deze tegenslagen wist hij zijn veerkracht te tonen en in 2022 eindelijk zijn eerste major-finale te winnen.

Triomf in de Grand Slam of Darts

Hij versloeg landgenoot Nathan Aspinall met 16-5 in de finale van de Grand Slam of Darts, nadat hij eerder acht keer als runner-up was geëindigd.

Unieke Prestaties

Een opvallend kenmerk van Smith's carrière is dat hij de enige darter is die zowel het PDC World Youth Championship als het PDC World Darts Championship heeft weten te winnen. Dit toont zijn onbetwiste talent en veelzijdigheid in de dartswereld. Met een bewezen staat van dienst, vastberadenheid en een onvermoeibare inzet voor de sport, blijft Michael 'Bully Boy' Smith een van de meest gerespecteerde en bewonderde figuren in het professionele darten. Zijn prestaties op het podium en zijn inspirerende verhaal hebben hem een loyale en groeiende schare fans bezorgd.

loader
Bezig met laden...
loader
Bezig met laden...