Martijn Kleermaker

Martijn Kleermaker

Martijn Kleermaker

11 producten
Ontdek onze brede en uitgebreide selectie van Martijn Kleermaker bij Darts Warehouse. Koop nu en geniet van topkwaliteit, beste prijzen en snelle levering.

Martijn Kleermaker: The Dutch Giant

Martijn Kleermaker, bijgenaamd "The Dutch Giant", is een Nederlandse darter geboren op 19 februari 1991 in Harderwijk. Zijn opkomstnummer is "Ten Feet Tall" van Afrojack.

Prestaties

Kleermaker heeft deelgenomen aan 3 Wereldkampioenschappen. Hoewel hij nog geen negendarter heeft gegooid, heeft hij zijn hoogste gemiddelde tijdens een televisietoernooi bereikt met 96.90 punten op de Players Championship Finals in 2020.

PDC-carrière

In 2021 bereikte Kleermaker de finale van Players Championship 11, onderdeel van de Super Series, waarin hij nipt verloor van zijn landgenoot Dirk van Duijvenbode met 6-8 in legs, waardoor hij zijn eerste PDC-titel net misliep.

Debuut op het PDC World Darts Championship 2022

Kleermaker maakte zijn debuut op het PDC World Darts Championship tijdens de editie van 2022. In de eerste en tweede ronde behaalde hij overwinningen van 3-1 in sets tegen respectievelijk de Griek John Michael en de Australiër Simon Whitlock. In de derde ronde versloeg hij Joe Cullen met 4-3, maar werd in de vierde ronde verslagen door James Wade met 0-4.

loader
Bezig met laden...
loader
Bezig met laden...