Jonny Clayton

Jonny Clayton

Alle Jonny Clayton producten bij Darts Warehouse

Alle Jonny Clayton producten uit voorraad leverbaar.

Jonny Clayton won een ProTour titel en bereikte een grote finale minder dan drie jaar nadat hij zijn professionele carrière bij de PDC begon.

De uit Wales afkomstige topspeler won zijn tourkaart na het doorlopen van de 2015 Qualifying School en kon een aantal veelbelovende prestaties neerzetten terwijl hij snel opklom op de wereldranglijs

Jonny Clayton won het laatste Players Championship-evenement van 2017 na een sterke eerste paar jaar met onder meer optredens op de UK Open en het wereldkampioenschap.

Hij eindigde vervolgens als tweede in de op televisie uitgezonden Players Championship-finale, waardoor zijn plaats in de top 32 van de wereld werd gevestigd.

5 producten
Ontdek onze brede en uitgebreide selectie van Jonny Clayton bij Darts Warehouse. Koop nu en geniet van topkwaliteit, beste prijzen en snelle levering.

Jonny Clayton

Jonny Clayton, geboren op 4 oktober 1974 in Llanelli, is een dartsspeler uit Wales. Hij heeft indrukwekkende prestaties neergezet in de dartswereld en heeft verschillende grote titels gewonnen bij de PDC.

Doorbraak bij de PDC

In november 2020 won Clayton samen met Gerwyn Price namens Wales de World Cup of Darts. Dit betekende zijn eerste grote titel bij de PDC. Een jaar later, in 2021, behaalde Clayton zijn eerste grote individuele titel door The Masters te winnen.

Succes in de Premier League Darts

Vanwege zijn opvallende prestaties werd Clayton uitgenodigd om deel te nemen aan de Premier League Darts 2021. Het prestigieuze toernooi werd een groot succes voor hem, want hij kroonde zichzelf tot winnaar door José de Sousa in de finale te verslaan met 11-5.

Triomfen in de World Grand Prix en World Series of Darts Finals

In oktober 2021 voegde Clayton nog twee belangrijke titels toe aan zijn palmares. Eerst won hij de World Grand Prix door in de finale zijn landgenoot en titelverdediger Gerwyn Price te verslaan met 5-1 in sets. Dezelfde maand zegevierde hij ook in de World Series of Darts Finals, waarbij hij in de finale Dimitri Van den Bergh versloeg met 11-6 in legs.

Met zijn uitstekende vaardigheden en consistente prestaties heeft Jonny Clayton zichzelf bewezen als een van de meest getalenteerde en succesvolle dartspelers van Wales.

loader
Bezig met laden...
loader
Bezig met laden...