James Wade

James Wade

James Wade

10 producten
Ontdek onze brede en uitgebreide selectie van James Wade bij Darts Warehouse. Koop nu en geniet van topkwaliteit, beste prijzen en snelle levering.

Vroege Carrière en Overgang

Geboren in Aldershot op 6 april 1983, begon James Martin Wade, beter bekend als "The Machine", zijn dartcarrière bij de BDO. Opmerkelijk genoeg won hij daar nooit een hoofdtoernooi. In 2004 stapte hij over naar de PDC en in 2007 won hij voor het eerst in zijn carrière de World Matchplay.

Belangrijkste Prestaties

Tegen 2023 had James elf belangrijke PDC-titels op zijn naam staan, waarmee hij de derde meest succesvolle speler in de geschiedenis van de PDC werd, achter alleen Phil Taylor, en Michael van Gerwen. In 2006 haalde hij het nieuws door als eerste drie keer een 9-darter te gooien in één kalenderjaar, wat hem de titel PDC Young Player of the Year opleverde. 

Uitdagingen en Comebacks

Wade's carrière kende zowel uitdagingen als comebacks. In 2014 nam hij een pauze van de Premier League Darts, voornamelijk vanwege zorgen gerelateerd aan zijn bipolaire stoornis. Desondanks kwam hij sterker terug, en won in de daaropvolgende jaren verschillende titels, waaronder het European Darts Championship en de World Series of Darts Finals in 2018.

Recente Successen

In 2021 behaalde James voor de derde keer de titel van de UK Open, en in 2022 leverde hij een opmerkelijke prestatie in de Premier League of Darts, waar hij zijn hoogste gemiddelde ooit neerzette. Datzelfde jaar won hij de Players Championship 30, wat getuigt van zijn aanhoudende talent in de sport.

loader
Bezig met laden...
loader
Bezig met laden...