Darryl Fitton

Darryl Fitton

Darts and Accessories from Darryl Fitton

Discover a wide selection of dart products associated with the accomplished dart player Darryl Fitton. Whether you're seeking darts, flights, shafts, or other dart accessories endorsed by Darryl Fitton, you can conveniently place your orders online right here.

2 producten
Ontdek onze brede en uitgebreide selectie van Darryl Fitton bij Darts Warehouse. Koop nu en geniet van topkwaliteit, beste prijzen en snelle levering.

Darryl Fitton: De Darts Reis van "The Dazzler"

Darryl Fitton, geboren op 5 mei 1962 in Stockport, is een gerenommeerde Engelse darter die zijn stempel heeft gedrukt op de wereld van het darten, met name binnen de British Darts Organisation (BDO). Wijd bekend als "The Dazzler," wordt Fitton herkend vanwege zijn kenmerkende entree op de tonen van "One Step Beyond" van Madness. Fitton's unieke pad leidde hem van een carrière als begrafenisondernemer tot het worden van een professionele darter.

Florerend in de BDO

Fitton maakte zijn debuut in Frimley Green, waar hij een nederlaag leed in de eerste ronde tegen de Welshman John Burton tijdens Embassy 2003. Het jaar 2004 toonde een intense strijd, aangezien hij nipt verloor in een wedstrijd van 4-5 sets tegen de latere winnaar, Andy Fordham. Fitton's opvallende prestatie vond plaats op Lakeside 2005, waar hij de halve finales bereikte maar werd verslagen door Raymond van Barneveld in een spannende ontmoeting van 3-5 sets. De daaropvolgende jaren brachten wisselende resultaten, met vroege uitschakelingen in 2006 en 2007, gevolgd door een kwartfinale en een halve finaleplaats in respectievelijk 2008 en 2009. In deze laatste wedstrijd stond Fitton tegenover Tony O'Shea.

Fitton veroverde de titel van de British Classic in 2004 en kwam dichtbij een doorbraak in de International Darts League, maar Raymond van Barneveld dwarsboomde zijn hoop met een overtuigende overwinning van 9-2 sets.

Bijzonder is dat Fitton in 2009 de titel van de Zuiderduin Darts Masters veiligstelde door Martin Adams met 5-2 te verslaan in de finale. Tijdens hetzelfde toernooi behaalde hij een opmerkelijke prestatie door een 9-dart finish te gooien tegen Ross Montgomery, waarbij hij het prijzengeld aan een goed doel schonk.

Overgang naar de PDC

In januari 2018 kondigde Fitton via Facebook zijn voornemen aan om deel te nemen aan Q-School, met als doel een felbegeerd PDC Tour Card te bemachtigen. Zijn plan was om binnen de PDC te blijven concurreren, zelfs als hij de Tour Card niet zou krijgen, door deel te nemen aan de Challenge Tour, de op een na hoogste PDC-evenementen. Fitton's beslissing werd gemotiveerd door zijn wens om het reizen te minimaliseren vanwege een heupoperatie en het daaropvolgende herstel. Aangezien het merendeel van de PDC-toernooien in Engeland wordt gehouden, verminderde deze stap aanzienlijk zijn reisverplichtingen. Fitton's laatste BDO-wedstrijd vond plaats op Lakeside 2018, waar hij in de tweede ronde werd uitgeschakeld met een nederlaag van 1-4 tegen Glen Durrant.

Darryl Fitton's reis van de BDO naar de PDC toont zijn veerkracht en aanpassingsvermogen, waardoor hij een opmerkelijke figuur is geworden in de wereld van het darten.

loader
Bezig met laden...
loader
Bezig met laden...