Damon Heta

Damon Heta

Alle darts en meer van Damon Heta

Hier vind je alle dartproducten die verband houden met de darter Damon Heta.

Dus als je op zoek bent naar pijlen, flights, shafts of andere dartaccessoires van Damon Heta, kun je ze hier online bestellen.

4 producten
Ontdek onze brede en uitgebreide selectie van Damon Heta bij Darts Warehouse. Koop nu en geniet van topkwaliteit, beste prijzen en snelle levering.

Damon Heta

Damon Heta, geboren op 10 augustus 1987 in Perth, is een Australische darter die uitkomt voor de PDC.

Opkomst naar de PDC Tour

Heta verdiende zijn tourkaart voor het seizoen 2020/2021 door als vierde te eindigen op de Q-School Order of Merit tijdens de UK Q-School van 2020. In 2019 kwalificeerde Heta zich voor alle World Series-toernooien in Australië en Nieuw-Zeeland. Tijdens de Brisbane Darts Masters in 2019 zorgde Heta voor een grote verrassing door het toernooi te winnen. Hij werd de eerste ongeplaatste speler die ooit een World Series-toernooi won door achtereenvolgens James Wade, Gary Anderson, Simon Whitlock en Rob Cross te verslaan.

Successen op het PDC-circuit

In 2020 won Heta Players Championship nummer 15, waarbij hij in de tweede ronde Michael van Gerwen versloeg met 6-4 en uiteindelijk in de finale met 8-4 zegevierde tegen Joe Cullen. Op het UK Open 2022 behaalde Heta een opvallende overwinning op Michael van Gerwen met 10-4 in legs voordat hij de kwartfinale bereikte waarin hij werd verslagen door de uiteindelijke winnaar Danny Noppert met 5-10.

Triomfen in Wereldkampioenschap en European Tour

Op 19 juni 2022 won Damon Heta samen met Simon Whitlock de World Cup of Darts, wat de eerste titel voor Australië betekende. In oktober van dat jaar behaalde Heta zijn eerste toernooizege op de European Tour van de PDC. Op de Gibraltar Darts Trophy versloeg hij achtereenvolgens Chris Dobey, Joe Cullen, Gabriel Clemens en Michael van Gerwen, waarna hij in de finale Peter Wright met 8-7 versloeg.

loader
Bezig met laden...
loader
Bezig met laden...