Chris Dobey

Chris Dobey

Chris Dobey

Hier kunt u alle dartproducten gerelateerd aan de dartspeler Chris Dobey Holywood kopen.

8 producten
Ontdek onze brede en uitgebreide selectie van Chris Dobey bij Darts Warehouse. Koop nu en geniet van topkwaliteit, beste prijzen en snelle levering.

Chris Dobey: Een Dartreis van Bedlington naar Roem

Chris Dobey, geboren op 31 mei 1990 in Bedlington, is een vaardige Engelse darter die sinds 2015 actief is in de PDC. Voor die tijd was hij van 2013 tot 2015 te zien in de BDO. Deze Engelsman is geen onbekende in de dartswereld, want hij is een neef van darter Callan Rydz.

Vroege Jaren in de BDO

Dobey begon zijn dartcarrière in de BDO en bleef daar actief tot 2018. In dat jaar nam hij deel aan het BDO World Darts Championship, wat een belangrijke mijlpaal in zijn carrière betekende. In 2020 keerde Dobey na een tweejarige afwezigheid terug naar de BDO en nam deel aan de Scottish Open 2020, waar hij zijn vaardigheden demonstreerde, hoewel hij uiteindelijk werd verslagen in de laatste 64 door James Richardson. Een opmerkelijke prestatie volgde in 2021 toen Dobey de Welsh Open won, een prestigieus WDF-toernooi.

Overgang naar de PDC

Na zijn deelname aan het BDO World Darts Championship 2018 maakte Dobey een cruciale keuze om over te stappen naar de PDC. Deze overgang markeerde een nieuw hoofdstuk in zijn carrière, waarbij hij begon aan de uitdagende reis van de PDC Q-School. Hoewel hij aanvankelijk te maken kreeg met obstakels, volhardde Dobey en nam hij consequent deel aan de Q-School in 2018, 2019, 2020 en 2021. Hoewel hij in die periode geen tourkaart wist te bemachtigen, toonde Dobey zijn vaardigheden op evenementen zoals de UK Open 2019 en UK Open 2020.

In 2021 vierde Dobey een opmerkelijke overwinning op de PDC Challenge Tour 12, waarbij hij zegevierde in de finale door Derek Coulson met een indrukwekkende score van 5-0 te verslaan. Het jaar 2022 markeerde een belangrijke doorbraak voor Dobey, omdat hij eindelijk zijn langverwachte PDC-tourkaart verdiende. Zijn volhardende inspanningen wierpen vruchten af, wat resulteerde in een succesvolle achtste plaats op de PDC Order of Merit tijdens de UK Q-School.

De dartreis van Chris Dobey door zowel de BDO- als de PDC-circuits weerspiegelt zijn toewijding, veerkracht en passie voor het spel van darts.

loader
Bezig met laden...
loader
Bezig met laden...