Dartpijlen kopen

Je eigen dartpijlen kopen, dat is een goede keuze. Dartpijlen zijn er in verschillende soorten en maten. Daarom wil je wel de juiste dartpijl in handen hebben om goed te kunnen gooien. Misschien weet je al precies welke dartpijlen je wilt kopen. Weet je nog niet welke dartpijl wilt? Maak dan gebruik van de filters of bel ons voor advies. Of je nu een beginnende of professionele darter bent. Koop een dartpijl die bij jou past.

klik op de volgende link om de lijst van Steeltip Dartpijlen te bekijken.

537 producten

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
  • Best Seller
  Darts Warehouse 80% Tungsten DartsDarts Warehouse 80% Tungsten Darts
  Darts Warehouse 80% Tungsten Darts
  € 37,95
 1. Red Dragon Gerwyn Price Blue Ice 90%Red Dragon Gerwyn Price Blue Ice 90%
  Red Dragon Gerwyn Price Blue Ice 90%
  € 89,95
 2. Red Dragon Peter Wright Snakebite 16 Mamba 1 90%Red Dragon Peter Wright Snakebite 16 Mamba 1 90%
  Red Dragon Peter Wright Snakebite 16 Mamba 1 90%
  € 84,49
 3. Winmau Michael van Gerwen Exact 90%Winmau Michael van Gerwen Exact 90%
  Winmau Michael van Gerwen Exact 90%
  € 69,95
 4. Winmau Valhalla Dual Core 95% / 85%Winmau Valhalla Dual Core 95% / 85%
  Winmau Valhalla Dual Core 95% / 85%
  € 89,95
 5. Winmau Michael van Gerwen Trilogy 90%Winmau Michael van Gerwen Trilogy 90%
  Winmau Michael van Gerwen Trilogy 90%
  € 74,95
 6. Winmau Danny Noppert Freeze Edition 90%Winmau Danny Noppert Freeze Edition 90%
  Winmau Danny Noppert Freeze Edition 90%
  € 74,95
 7. Winmau Joe Cullen Ignition Series 90%Winmau Joe Cullen Ignition Series 90%
  Winmau Joe Cullen Ignition Series 90%
  € 74,95
 8. Unicorn Premier 90% James WadeUnicorn Premier 90% James Wade
  Unicorn Premier 90% James Wade
  € 71,95
  • NIEUW
  Unicorn Premier 90% Chris DobeyUnicorn Premier 90% Chris Dobey
  Unicorn Premier 90% Chris Dobey
  € 71,95
 9. Unicorn Noir Gary Anderson P5 90%Unicorn Noir Gary Anderson P5 90%
  Unicorn Noir Gary Anderson P5 90%
  € 102,95
  • As seen on TV
  Target Nathan Aspinall 90%Target Nathan Aspinall 90%
  Target Nathan Aspinall 90%
  € 57,95
  • 22g op voorraad - rest: Verwachte verzenddatum: 11-08-2023
  Unicorn Premier 90% Michael SmithUnicorn Premier 90% Michael Smith
  Unicorn Premier 90% Michael Smith
  € 71,95
  • NIEUW
  Unicorn W.C. 90% Michael SmithUnicorn W.C. 90% Michael Smith
  Unicorn W.C. 90% Michael Smith
  € 87,95
 10. Target Rob Cross G2 90% SwissTarget Rob Cross G2 90% Swiss
  Target Rob Cross G2 90% Swiss
  € 79,94
 11. Winmau Joe Cullen 90%Winmau Joe Cullen 90%
  Winmau Joe Cullen 90%
  € 54,95
  • As seen on TV
  Harrows Chizzy 90%Harrows Chizzy 90%
  Harrows Chizzy 90%
  € 73,96
 12. Bull's Dirk van Duijvenbode 90% AubergeniusBull's Dirk van Duijvenbode 90% Aubergenius
  Bull's Dirk van Duijvenbode 90% Aubergenius
  € 79,94
 13. Bull's Richard Veenstra 90%Bull's Richard Veenstra 90%
  Bull's Richard Veenstra 90%
  € 89,95
 14. Bull's Dirk van Duijvenbode 80% AubergeniusBull's Dirk van Duijvenbode 80% Aubergenius
  Bull's Dirk van Duijvenbode 80% Aubergenius
  € 68,50
 15. Bull's Kim Huybrechts Hurricane Shell Coated BrassBull's Kim Huybrechts Hurricane Shell Coated Brass
 16. Bull's Max Maximiser Hopp Shell Coated BrassBull's Max Maximiser Hopp Shell Coated Brass
  Bull's Max Maximiser Hopp Shell Coated Brass
  € 22,95
 17. Bull's Martijn Kleermaker 90%Bull's Martijn Kleermaker 90%
  Bull's Martijn Kleermaker 90%
  € 104,96
 18. Bull's Martijn Kleermaker 80%Bull's Martijn Kleermaker 80%
  Bull's Martijn Kleermaker 80%
  € 68,95
 19. Bull's Martijn Kleermaker Shell Coated BrassBull's Martijn Kleermaker Shell Coated Brass
  Bull's Martijn Kleermaker Shell Coated Brass
  € 22,95
 20. Bull's Filip Ljubenko 90%Bull's Filip Ljubenko 90%
  Bull's Filip Ljubenko 90%
  € 68,95
 21. Bull's Mario Vandenbogaerde 90%Bull's Mario Vandenbogaerde 90%
  Bull's Mario Vandenbogaerde 90%
  € 77,95
 22. Bull's Mario Vandenbogaerde 80%Bull's Mario Vandenbogaerde 80%
  Bull's Mario Vandenbogaerde 80%
  € 59,96

537 producten

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

De dartpijl

Dartpijlen bestaan uit vier delen: de punt, de barrel, de shaft en de flight. Als je een dartpijlen set koopt, betaal je eigenlijk alleen voor de punt en de barrel. De meegeleverde shafts en flights zijn verbruiksartikelen en kunnen bij het darten kapot gaan. Daarom raden we je sterk aan om bij je dartpijlen extra flights en shafts te kopen. 

Wist je trouwens dat dartpijlen ook wel darts en dartpijltjes genoemd worden? Wij gebruiken meestal gewoon het woord dartpijlen.

Welke dartpijl moet ik kopen?

De dartpijl die je moet kopen is afhankelijk van jouw niveau en voorkeuren. Zo moet je rekening houden met het gewicht, vorm, grip en het materiaal. Brass en Nickel dartpijlen zijn geschikt voor de beginnende darter. In de horeca kom je dan ook vaak dartpijlen tegen van Brass of Nickel. Een gevorderde of professionele darter doet er goed aan om een Tungsten dartpijl te kopen. Wat zijn dan de verschillen in deze dartpijlen en welke dartpijl moet ik kopen? Wij leggen het je uit.

Tungsten

Tungsten dartpijlen, ook wel wolfraam, zijn van een metaal dat van zichzelf al wat zwaarder is. Daarom is er minder materiaal nodig om dartpijlen hetzelfde gewicht te geven dan bijvoorbeeld een brass dartpijltje. Omdat er voor deze dartpijl minder materiaal nodig is, zijn ze ook dunner. Professionele dartspelers profiteren hiervan bij een clustering op het dartbord bij bijvoorbeeld de triple 20. Kortom, er blijft meer ruimte over om darts vlak naast elkaar in vakken te gooien. Een extra bijkomend voordeel van een Tungsten dartpijl is dat deze minder bounces heeft.

Deze tungsten dartpijl heeft altijd een percentage bij de specificaties staan. Het tungsten percentage kan variëren van 70 tot 97%. Hoe hoger het percentage, hoe korter of slanker een dart is. Maar hoge percentages maken de dartpijltjes ook breekbaar.

Brass

Als je een goedkopere dartpijlen wilt kopen, dan kom je uit bij een brass pijltje. Brass staat voor de messing en wordt gemaakt van koper en zink. Een brass dartpijl heeft een dikkere barrel, waardoor het lastiger is om drie darts in hetzelfde vak te krijgen. Voor een beginnende darter die het leuk vindt om een pijltje te gooien, maakt dat natuurlijk niet veel uit. Misschien is het al een hele uitdaging om één keer in de triple 20 te gooien. Dus een brass dartpijl kopen kan een prima keuze zijn als je nog een beginner bent. 

Nickel silver

De nickel silver dartpijlen zijn meestal niet zwaar en worden gekenmerkt door de zilverkleurige look. Deze dart pijlen zijn toch weer iets dunner dan de brass dartpijlen, maar nog niet zo dun als de Tungsten pijltjes. Het maakt deze darts bij uitstek geschikt voor de recreatieve darter die regelmatig een pijl op het dartbord gooit.

Goedkope dartpijlen kopen

Brass en Nickel zijn dus bij uitstek geschikt als je goedkope dartpijlen wilt kopen. Zijn goedkopere dartpijlen dan ook slechter? Nee, het verschil zit hem met name in de dikte van de barrel door het materiaal dat gebruikt is. Afhankelijk van jouw niveau, grip en voorkeur past een brass of nickel dart pijl bij jou. De goedkoopste dartpijlen zijn al verkrijgbaar voor minder dan €10. Een meer dan prima prijs om uit te proberen wat je fijn vindt of als eerste dartpijltjes.

Professionele dartpijlen kopen

Voor het kopen van professionele dartpijlen kom je al snel uit bij Tungsten darts. Deze zijn dunner, maar wel net zo zwaar als andere pijlen. Dartpijlen voor professioneel gebruik zijn vaak korter of smaller, zodat er meer ruimte is om deze naast elkaar in een vak te gooien. Je kunt ook speciale dart pijlen kopen van spelers, zo ook in onze collectie. We hebben Michael van Gerwen dartpijlen, Raymond van Barneveld dartpijlen, Phil Taylor dartpijlen, Gary Anderson dartpijlen, en Gerwyn Price dartpijlen, om er maar een paar te noemen. Naast darts bieden deze professionele spelers ook flights en losse pijl onderdelen.

Het gewicht van dartpijlen

Het gewicht van dartpijlen is mede bepalend welke geschikt is voor jou. Dartpijlen kunnen variëren van 12 tot 37 gram. Professionele darters gooien vaak met een gewicht tussen de 18 en 26 gram. Een wat zwaardere dartpijl heeft vaak een wat stabielere vlucht en is de gooitechniek van minder groot belang. Bent je een beginner, dan is een pijl van 24 tot 26 gram geschikt. Wanneer je vaker een pijltje gaat gooien, dan kun je gaan uitproberen wat qua gewicht bij je past. Ga niet van 30 gram naar 15 gram, want dat is een te groot verschil en vereist een andere gooitechniek. We raden aan om qua gewicht in kleine stappen te wisselen. Overigens is 24 gram het gewicht dat het meest gekozen wordt om mee te beginnen. 

Welke gewicht dart heb ik nodig?

Als beginner kun je het beste een dartpijl kiezen van 24, 25 of 26 gram. Dit is een ietwat zwaardere pijl en goed om recreatief mee te darten. Ben je een gevorderde darter, kies dan voor een lichter gewicht. Een overstap van 26 gram naar 16 gram raden we af. Kies liever voor stappen van 1-3 gram om goed met een lichtere pijl te leren gooien. Het gewicht voor een dartpijl is dus afhankelijk van jouw niveau en voorkeur.

Dartpijlen set

Dartpijlen zijn zowel in losse onderdelen als in set verkrijgbaar. Bij een set ontvang je darts, flights en shafts. Zo heb je in een keer complete dartpijlen tot jouw beschikking. Bij sommige dartpijlen sets zit ook een beschermcase, zodat je makkelijk je pijltjes kunt meenemen en beschermen. Wil je liever pijlen zelf samenstellen, dan kun je ervoor kiezen om losse flights, shafts en darts te kopen. 

Steeltip of softtip darts

Het verschil tussen een steeltip en softtip pijl is makkelijk uit te leggen en heeft een logische reden. Een softtip punt is speciaal voor elektronische dartborden en hebben een zachtere plastic punt. Steeltip darts zijn voor normale dartborden en zijn van metaal gemaakt. Kijk dus altijd even waar je op gooit en welke dartpijl je nodig hebt. 

Dartpijlen kopen bij Dartswarehouse

Dartpijlen kopen doe je natuurlijk bij Dartswarehouse.nl. Waarom? Wij zijn dé online dartwinkel met het grootste aanbod van Nederland. We hebben meer dan 500 verschillende dartpijlen, 1400 flights, 550 shafts en 100 dart wallets. Dan hebben we het nog niet eens over de dartborden waar je de dartpijltjes op kunt gooien. Wij hebben de beste dartpijlen in ons assortiment. Is je budget beperkt, dan zijn onze goedkope dartpijlen wat voor jou. Een ruim assortiment, snelle levertijd en uitstekende service is wat Darts Warehouse de beste keuze maakt voor het kopen van dartpijlen en accessoires. 

Advies over darts kopen

Het online kopen van darts is inmiddels zeer gebruikelijk. Dat je twijfelt over het gewicht of soort, dan kun je altijd bij ons terecht voor advies. Neem contact op met onze klantenservice en zij leggen je uit welke dartpijl ideaal voor je is en waarom. 

Veelgestelde vragen

Er zijn altijd vragen die veel gesteld worden over dartpijlen. Wij beantwoorden er vast een paar voor jou.

Hoe houd je een dartpijl vast?

Houd een dartpijl losjes vast, zodat je hem soepel kunt werpen. Wanneer je de dartpijl stevig vasthoudt, zal je tijdens het gooien minder controle ervaren. De punt richt je altijd een beetje omhoog. Hierdoor blijft de pijl tijdens de worp stabiel. Als de punt omlaag gericht is, kan het dartpijlte gaan wiebelen. Meestal houd je de dartpijl op het zwaartepunt vast om zo de pijl in balans te houden tijdens het het gooien. Dit komt ook de precisie ten goede. Een dartpijl gooi je meestal met minimaal drie vingers. Hoe je de pijl verder vasthoudt, ligt aan jouw voorkeur. 

Wat zijn de beste dartpijlen voor beginners?

De beste dartpijlen voor beginners zijn Brass of Nickel pijltjes. Deze zijn vaak wat dikker en makkelijker te gooien als je nog geen goede techniek of ervaren darter bent. Beginners doen er goed aan om een gewicht rond de 25 gram te kiezen en later te experimenteren met lichtere darts en andere materialen.

Welke dartpijlen zijn goed voor mij?

Als beginner raden we je een dartpijl aan van 24-26 gram van Brass of Nickel. Ben je klaar voor een volgende stap qua dartpijlen kies dan voor een lichter gewicht pijl. Deze gooien anders en daar is een andere techniek voor nodig. Welke kleur flights je kiest, dat bepaal je natuurlijk zelf. 

Waar moet je op letten als je een dartpijl koopt?

Het kopen van een dartpijl vereist aandacht op verschillende vlakken. Kijk naar het materiaal, het gewicht, vorm en grip. Naast niveau en intensiteit van het gebruik van de dartpijl, speelt persoonlijke voorkeur ook altijd een rol.