Hoe kies je een dartbord.

Er zijn verschillende soorten dartborden verkrijgbaar, maar de meest voorkomende zijn dartborden van sisal en elektronische dartborden.

Beiden hebben voor- en nadelen, dus de eerste beslissing die je moet maken is of je een traditioneel of elektronisch dartbord wilt.

De eenvoudigste manier om erover na te denken is door te overwegen of je de voorkeur geeft aan de kwaliteit van een traditioneel dartbord of aan de voordelen van een elektronisch dartbord. Laten we ons er wat meer in verdiepen.

Waar moet je op letten bij een traditioneel dartbord?

Het traditionele (sisal) dartbord is het meest populaire soort dartbord dat je zult tegenkomen. Het is gemaakt in de jaren 1930, maar het kreeg populariteit in de jaren 1970. Rond dezelfde tijd werden dit de standaard toernooi dartborden.

Samengeperste sisalvezels worden op een plank bevestigd om deze dartborden te maken. Metalen banden en nietjes worden gebruikt om de randen bij elkaar te houden.

Wanneer je een dartpijl uit het bord haalt, sluit het gat zich achter de dartpijl, dankzij de sisalvezels. Dit betekent dat het langer meegaat dan traditionele houten dartborden.

Het kiezen van een goed bord.

Het eerste waar je naar moet zoeken is een bord dat voldoet aan de competitie-eisen. Goedkope dartborden zullen niet zo lang meegaan als duurdere dartborden, omdat de vezels niet zo dicht op elkaar zijn geperst.

Omdat sisal het beste materiaal is voor een dartbord, moet je dartborden van andere vezels of materialen vermijden omdat ze minder lang meegaan.

Ringen die kunnen worden verwijderd.

Een verwijderbare nummer-ring is een ander kenmerk om te overwegen bij de aankoop van een dartbord.

Dit is te wijten aan het feit dat sommige nummers vaker worden geraakt dan andere. Als gevolg hiervan wil je het bord kunnen draaien, zodat sommige gebieden niet sneller slijten dan andere.

Een afneembare ring wordt hiervoor gebruikt. Je kunt deze verwijderen, het bord draaien, en de cijferring weer bevestigen om de levensduur van het bord te verlengen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektronisch dartbord?

Dit is waarschijnlijk de snelst groeiende dartscategorie. Ze verschijnen overal, ook in bars. Deze dartborden kunnen ook worden geconfigureerd voor competitie spelen tegen andere spelers op het netwerk.

Elektronisch darten wordt ook wel softtip darten genoemd, omdat de dartpijlen die je op een elektronisch bord gebruikt een zachtere plastic punt hebben in plaats van een metalen punt.

Honderden kleine gaatjes bedekken het dartbord. Omdat de gaatjes kleiner zijn dan de punt van de dartpijl, moet het materiaal uitzetten en de dartpijl opvangen als hij erdoorheen gaat. Bovendien wordt de treffer automatisch geregistreerd wanneer hij binnenkomt.

Waarom zou je een elektronisch dartbord moeten kopen in plaats van een standaard dartbord van sisal?

Sisal dartborden zijn van superieure kwaliteit dan elektronische dartborden, zijn traditioneler, en hebben ongetwijfeld de voorkeur van professionals.

Waarom houden mensen dan van elektronische dartborden?

Elektronische dartborden zijn veiliger.

De belangrijkste reden om een elektronisch dartbord aan te schaffen boven een traditioneel dartbord is veiligheid.

Dartpijlen hebben de neiging om van het bord af te stuiteren, en dartpijlen met een stalen punt kunnen behoorlijk fors zijn. Dit kan resulteren in schade aan uw muren, vloeren, of jongeren die te dicht bij het bord komen.

Eerlijk gezegd moet je nooit in de buurt van kinderen spelen, maar je weet nooit wanneer er een langs komt stormen en geraakt wordt door een steeltip dartpijltje.

Daarom zijn softtip dartpijlen en elektronische dartborden het meest geschikt voor families.

Elektronische dartborden hebben een aantal coole functies.

De functies van een elektronisch dartbord zijn gewoon ongeëvenaard. Je kunt een overvloed aan verschillende spellen en variaties krijgen, gegevens om je te vertellen hoe je het doet, automatische puntentelling, ingebouwde handicapping, en een spannend en dynamisch bord.

Kiezen welk elektronisch dartbord te kopen.

Een van de beste dingen aan deze dartborden is dat ze vaak groter zijn dan toernooiborden. Dit doen ze om meer gaten op het bord te krijgen, maar het maakt het ook makkelijker voor een beginner om te raken, waardoor ze aanzienlijk populairder zijn bij nieuwe spelers.

Als je wilt spelen in een competitie of een toernooi, zoek dan naar een elektronisch dartbord met reglementaire afmetingen (15,5′′). Je moet hier goed op letten omdat velen niet in deze maat verschijnen.

Je zult ook willen kijken voor smalle scheidingslijnen (waardoor meer er gaten in elk gebied zitten).

Aanbevelingen

We raden de Bull's Advantage 501 aan als een goed klassiek dartbord. Dit bord is gemaakt van Afrikaans sisal van hoge kwaliteit, en je voelt de stalen bedrading nauwelijks als je er met je vingers overheen gaat, wat resulteert in minder bounce-outs.

Voor een elektronisch dartbord van hoge kwaliteit raden we de Bull's Universum aan.