Dartpijlen

Dartpijlen

Dartpijlen kopen

Bekijk onze uitgebreide selectie dartpijlen. Koop de dartpijl die bij jou past. Bestel je vóór 16:30 uur? Dan versturen wij jouw bestelling nog dezelfde werkdag.

544 producten
Ontdek onze brede en uitgebreide selectie van Dartpijlen bij Darts Warehouse. Koop nu en geniet van topkwaliteit, beste prijzen en snelle levering.

Darts Kopen bij Darts Warehouse

Bij Darts Warehouse ben je aan het juiste adres voor het kopen de beste dartpijlen! Of je nu een beginnende speler bent of een doorgewinterde pro, wij hebben precies wat jij nodig hebt.

Snelle Levering en Gratis Verzending

Bestelt u vóór 16:30 uur? Dan versturen wij jouw bestelling nog dezelfde werkdag. Bovendien geniet je van gratis verzending bij bestellingen vanaf 20 euro. Daar kun met het kopen van dartpijlen zeker van profiteren.

Uitgebreid Assortiment Dartpijlen

Ons assortiment bevat dartpijlen variërend in gewicht van 12 tot 40 gram. Of je nu de voorkeur geeft aan lichte of zwaardere pijlen, we hebben het allemaal.

Topmerken Beschikbaar

De Dartpijl

Dartpijlen bestaan uit vier delen: de punt, de barrel, de shaft en de flight. Als je een dartpijlen set koopt, betaal je eigenlijk alleen voor de punt en de barrel. De meegeleverde shafts en flights zijn verbruiksartikelen en kunnen bij het darten kapot gaan. Daarom raden we je sterk aan om bij je dartpijlen extra flights en shafts te kopen. 

Wist je trouwens dat dartpijlen ook wel darts en dartpijltjes genoemd worden? Wij gebruiken meestal gewoon het woord dartpijlen.

Welke dartpijl moet ik kopen?

De dartpijl die je moet kopen is afhankelijk van jouw niveau en voorkeuren. Zo moet je rekening houden met het gewicht, vorm, grip en het materiaal. Brass en Nickel dartpijlen zijn geschikt voor de beginnende darter. In de horeca kom je dan ook vaak dartpijlen tegen van Brass of Nickel. Een gevorderde of professionele darter doet er goed aan om een Tungsten dartpijl te kopen. Maar wat zijn dan de verschillen in deze dartpijlen en welke dartpijl moet ik kopen? Wij leggen het je uit, want je wilt wel met de juiste dartpijl thuiskomen.

Tungsten

Tungsten dartpijlen, ook wel wolfraam, zijn van een metaal dat van zichzelf al wat zwaarder is. Daarom is er minder materiaal nodig om dartpijlen hetzelfde gewicht te geven dan bijvoorbeeld een brass dartpijltje. Omdat er voor deze dartpijl minder materiaal nodig is, zijn ze ook dunner. Professionele dartspelers profiteren hiervan bij een clustering op het dartbord bij bijvoorbeeld de triple 20. Kortom, er blijft meer ruimte over om darts vlak naast elkaar in vakken te gooien. Een extra bijkomend voordeel van een Tungsten dartpijl is dat deze minder bounces heeft.

Deze tungsten dartpijl heeft altijd een percentage bij de specificaties staan. Het tungsten percentage kan variëren van 60 tot 97.5%. Hoe hoger het percentage, hoe korter of slanker een dart is. Maar hoge percentages maken de dartpijltjes ook breekbaar.

Brass

Als je een goedkopere dartpijlen wilt kopen, dan kom je uit bij een brass pijltje. Brass staat voor de messing en wordt gemaakt van koper en zink. Een brass dartpijl heeft een dikkere barrel, waardoor het lastiger is om drie darts in hetzelfde vak te krijgen. Voor een beginnende darter die het leuk vindt om een pijltje te gooien, maakt dat natuurlijk niet veel uit. Misschien is het al een hele uitdaging om één keer in de triple 20 te gooien. Dus een brass dartpijl kopen kan een prima keuze zijn als je nog een beginner bent. 

Nickel silver

De nickel silver dartpijlen zijn meestal niet zwaar en worden gekenmerkt door de zilverkleurige look. Deze dart pijlen zijn toch weer iets dunner dan de brass dartpijlen, maar nog niet zo dun als de Tungsten pijltjes. Het maakt deze darts bij uitstek geschikt voor de recreatieve darter die regelmatig een pijl op het dart bord gooit.

Goedkope dartpijlen kopen

Brass en Nickel zijn dus bij uitstek geschikt als je goedkope dartpijlen wilt kopen. Zijn goedkopere dartpijlen dan ook slechter? Nee, het verschil zit hem met name in de dikte van de barrel door het materiaal dat gebruikt is. Afhankelijk van jouw niveau, grip en voorkeur past een brass of nickel dart pijl bij jou. De goedkoopste dartpijlen zijn al verkrijgbaar voor minder dan €10. Een meer dan prima prijs om uit te proberen wat je fijn vindt of als eerste set dartpijltjes.

Professionele dartpijlen kopen

Voor het kopen van professionele dartpijlen kom je al snel uit bij Tungsten darts. Deze zijn dunner, maar wel net zo zwaar als andere pijlen. Dartpijlen voor professioneel gebruik zijn vaak korter of smaller, zodat er meer ruimte is om deze naast elkaar in een vak te gooien. Je kunt ook speciale dart pijlen kopen van spelers, zo ook in onze collectie. We hebben Michael van Gerwen dartpijlen, Raymond van Barneveld dartpijlen, Phil Taylor, dartpijlen, Gary Anderson dartpijlen en Gerwyn Price dartpijlen, om er maar een paar te noemen. Naast de collectie darts bieden deze professionele spelers ook flights en losse pijl onderdelen. Het kopen van professionele dartpijlen luistert nauw. Zorg dat je een pijl kiest die bij jouw speelstijl past en niet omdat je de kleuren zo mooi vindt. Hoewel dat met flights altijd te customizen is!

Het gewicht van dartpijlen

Het gewicht van dartpijlen is mede bepalend welke pijl geschikt is voor jou. Dartpijlen kunnen variëren van 12 tot 37 gram. Professionele darters gooien vaak met een gewicht tussen de 18 en 26 gram. Een wat zwaardere dartpijl heeft vaak een wat stabielere vlucht en is de gooitechniek van minder groot belang. Bent je een beginner, dan is een pijl van 24 tot 26 gram geschikt. Wanneer je vaker een pijltje gaat gooien, dan kun je gaan uitproberen wat qua gewicht bij je past. Ga niet van 30 gram naar 15 gram, want dat is een te groot verschil en vereist een andere gooitechniek. We raden aan om qua gewicht in kleine stappen te wisselen. Overigens is 24 gram het gewicht dat het meest gekozen wordt om mee te beginnen met dartpijltjes. 

Welke gewicht dart heb ik nodig?

Als beginner kun je het beste een dartpijl kiezen van 24, 25 of 26 gram. Dit is een ietwat zwaardere pijl en goed om recreatief mee te darten. Ben je een gevorderde darter, kies dan voor een lichter gewicht. Een overstap van 26 gram naar 16 gram raden we af. Kies liever voor stappen van 1-3 gram om goed met een lichtere pijl te leren gooien. Het gewicht voor een dartpijl is dus afhankelijk van jouw niveau en voorkeur.

Dartpijlen set

Dartpijlen zijn zowel in losse onderdelen als in set verkrijgbaar. Bij een set ontvang je darts, flights en shafts. Zo heb je in een keer complete dartpijlen tot jouw beschikking. Bij sommige dartpijlen sets zit ook een beschermcase, zodat je makkelijk je pijltjes kunt meenemen en beschermen. Wil je liever pijlen zelf samenstellen, dan kun je ervoor kiezen om losse flights, shafts en darts te kopen. 

Steeltip of softtip darts

Het verschil tussen een steeltip en softtip pijl is makkelijk uit te leggen en heeft een logische reden. Een softtip punt is speciaal voor elektronische dartborden en hebben een zachtere plastic punt. Steeltip darts zijn voor normale dartborden en zijn van metaal gemaakt. Kijk dus altijd even waar je op gooit en welke dartpijl je nodig hebt. 

Dartpijlen kopen bij Dartswarehouse

Dartpijlen kopen doe je natuurlijk bij Dartswarehouse.nl. Waarom? Wij zijn een van de grootste online dartwinkels van Nederland. We hebben meer dan 500 verschillende dartpijlen, 1400 flights, 550 shafts en 100 dart wallets. Dan hebben we het nog niet eens over de dartborden waar je de dartpijltjes op kunt gooien. Wij hebben de beste dartpijlen in ons assortiment. Is je budget beperkt, dan zijn onze goedkope dartpijlen wat voor jou. Een ruim assortiment, snelle levertijd en uitstekende service is wat Darts Warehouse de beste keuze maakt voor het kopen van dartpijlen en accessoires. 

Veelgestelde vragen

Er zijn altijd vragen die veel gesteld worden over dartpijlen. Wij beantwoorden er vast een paar voor jou.

Hoe houd je een dartpijl vast?

Houd een dartpijl losjes vast, zodat je hem soepel kunt werpen. Wanneer je de dartpijl stevig vasthoudt, zal je tijdens het gooien minder controle ervaren. De punt richt je altijd een beetje omhoog. Hierdoor blijft de pijl tijdens de worp stabiel. Als de punt omlaag gericht is, kan het dartpijlte gaan wiebelen. Meestal houd je de dartpijl op het zwaartepunt vast om zo de pijl in balans te houden tijdens het het gooien. Dit komt ook de precisie ten goede. Een dartpijl gooi je meestal met minimaal drie vingers. Hoe je de pijl verder vasthoudt, ligt aan jouw voorkeur. 

Wat zijn de beste dartpijlen voor beginners?

De beste dartpijlen voor beginners zijn Brass of Nickel pijltjes. Deze zijn vaak wat dikker en makkelijker te gooien als je nog geen goede techniek of ervaren darter bent. Beginners doen er goed aan om een gewicht rond de 25 gram te kiezen en later te experimenteren met lichtere darts en andere materialen.

Welke dartpijlen zijn goed voor mij?

Als beginner raden we je een dartpijl aan van 24-26 gram van Brass of Nickel. Ben je klaar voor een volgende stap qua dartpijlen kies dan voor een lichter gewicht pijl. Deze gooien anders en daar is een andere techniek voor nodig. Welke kleur flights je kiest, dat bepaal je natuurlijk zelf. 

Waar moet je op letten als je een dartpijl koopt?

Het kopen van een dartpijl vereist aandacht op verschillende vlakken. Kijk naar het materiaal, het gewicht, vorm en grip. Naast niveau en intensiteit van het gebruik van de dartpijl, speelt persoonlijke voorkeur ook altijd een rol. 

Waar bestaat een dart uit?

Een dartpijl, ook wel gewoon 'dart' genoemd, bestaat uit verschillende componenten: Punt (Tip): Dit kan een softtip zijn (meestal van plastic) voor elektronische dartborden of een steeltip (meestal van metaal) voor sisal dartborden. Barrel: Dit is het hoofdgedeelte van de dart waar je de pijl vasthoudt. Het is vaak gemaakt van metaal, zoals messing, nikkel of tungsten. Tungsten is populair omdat het een zwaar metaal is, waardoor barrels dunner kunnen zijn bij eenzelfde gewicht. Shaft (Stem): Dit verbindt de barrel met de flight. Shafts zijn beschikbaar in verschillende materialen zoals nylon, aluminium en andere metalen. Flight: Deze helpt de dart stabiel te vliegen. Flights zijn meestal gemaakt van dun plastic en zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten.

Darten met vrienden of familie?

Hier zijn enkele tips en trucs voor het organiseren van een gezellige dartavond: Regels en speltypen: Zorg dat iedereen bekend is met de basisregels. Er zijn verschillende spelvarianten zoals 501, 301 en Cricket. Teams: Maak gebalanceerde teams, mix beginners met gevorderden. Veiligheid: Zorg voor voldoende ruimte en houd toeschouwers op veilige afstand. Gezelligheid: Zorg voor hapjes, drankjes en muziek om de sfeer te verhogen. Competitie: Organiseer een klein toernooi voor wat extra spanning.

Wanneer zijn dartpijlen te licht of te zwaar?

Het ideale gewicht van dartpijlen varieert per speler. Overwegingen zijn: Gooitechniek: Spelers met een krachtigere worp kiezen vaak voor zwaardere pijlen, terwijl spelers met een soepelere worp misschien lichtere pijlen prefereren. Consistentie: Als je merkt dat je worp inconsistent is, kan het gewicht van de pijl een factor zijn. Gevoel: Het belangrijkste is hoe comfortabel de pijl voelt in je hand en tijdens de worp.

Hulp nodig bij het dartpijlen kiezen?

Het kiezen van de perfecte dartpijl hangt af van persoonlijke voorkeur en speelstijl. Overweeg: Gewicht: Probeer verschillende gewichten om te zien wat het beste bij je past. Grip: Barrels komen met verschillende soorten grip. Kies wat comfortabel voelt. Materiaal: Tungsten pijlen zijn duurzamer en kunnen dunner zijn bij een gelijk gewicht vergeleken met andere metalen. Lengte: De lengte van de dart kan invloed hebben op je worp. Experimenteer om de ideale lengte te vinden.

Welke darts zijn goed?

De beste dartpijlen hangen af van persoonlijke voorkeur, maar enkele bekende merken zijn Target, Winmau, Bull's en Harrows. Elk merk heeft zijn eigen reeks van pijlen met verschillende gewichten, materialen en grips. Lees reviews, probeer verschillende sets en overweeg advies van ervaren darters om de juiste keuze te maken. Overweeg anders ook onze klantenservice pagina te checken! Goede darts kopen is wel zo belangrijk, want je wilt natuurlijk wel goed kunnen gooien.

Wat zijn de dunste dartpijlen?

De dunste dartpijlen worden vaak geproduceerd met een hoog percentage tungsten, ook bekend als wolfraam. Tungsten is een zeer dicht metaal, waardoor het mogelijk is om dunne, maar tegelijkertijd zware pijlen te maken. Dit is vooral voordelig voor spelers die dicht bij elkaar willen groeperen zonder veel obstructie van naburige pijlen. Dergelijke dunne dartpijlen zijn ideaal voor spelers die hun darts dicht bij elkaar op het bord willen groeperen.

Hoe weet je welke dartpijlen bij je passen?

Het selecteren van de juiste dartpijlen is een persoonlijk proces en is afhankelijk van diverse factoren zoals je grip, werpstijl en voorkeur voor balans. Het beste is om verschillende soorten en gewichten uit te proberen. Sommige speciaalzaken bieden testsets aan, zodat je verschillende pijlen kunt uitproberen voordat je een keuze maakt. Feedback van mededarters, trainers of ervaren spelers kan ook waardevol zijn bij het vinden van de perfecte pijl voor jou. Wij bieden voor shafts de Bull's Shaft Testkit Black aan en voor flights de Bull's Shape Testkit, deze kunnen u helpen de keuze te maken tussen verschillende soorten shafts en flights. 

Wat is beter, lichte of zware dartpijlen?

Of lichtere of zwaardere dartpijlen beter zijn, is voornamelijk een kwestie van persoonlijke voorkeur. Lichte pijlen kunnen sneller worden gegooid en kunnen geschikter zijn voor spelers met een snellere werpstijl, terwijl zwaardere pijlen vaak meer stabiliteit bieden tijdens de vlucht. Het is essentieel om beide types te proberen en te bepalen welke het beste bij je techniek en comfortniveau past. Koop niet zomaar een set dartpijlen, omdat ze van een bekende speler zijn of omdat de kleuren leuk zijn. Dat kan prima als je af en toe wilt darten in de achtertuin, maar niet als je fanatiek de sport gaat beoefenen. 

Welk gewicht dartpijlen heb ik nodig?

Het ideale gewicht van dartpijlen varieert per individu. Over het algemeen variëren dartpijlen in gewicht van 12 tot 30 gram. Beginnende spelers kiezen vaak voor een gemiddeld gewicht, zoals 22-24 gram, om mee te starten. Door te experimenteren met verschillende gewichten kun je het juiste gewicht vinden dat het beste past bij je werpstijl en grip. Het is ook nuttig om rekening te houden met factoren zoals de lengte van de shaft en het type flight, die het totale balans en gevoel van de pijl kunnen beïnvloeden.

Welke dartpijlen gooien de profs?

Professionele darters gebruiken dartpijlen die specifiek zijn afgestemd op hun individuele voorkeuren en werpstijl. Vaak hebben zij een eigen signature dartpijl, die in samenwerking met een merk is ontworpen. Deze pijlen zijn vaak gemaakt van hoogwaardig materiaal zoals tungsten, vanwege de duurzaamheid en het vermogen om dun en zwaar te zijn. Het exacte gewicht, de grip, de vorm en het design verschillen per professional. Als je geïnteresseerd bent in de pijlen van een specifieke speler, zijn deze vaak te koop als onderdeel van hun 'signature' serie.

Welke pijlen voor beginners?

Voor beginners is het belangrijk om te starten met een standaard set dartpijlen die niet te duur is. Deze sets geven de nieuwe speler een gevoel voor het spel zonder meteen een grote investering te vergen. Pijlen met een gewicht tussen de 21 en 24 gram zijn over het algemeen een goede keuze voor starters. De grip op deze pijlen is vaak uniform, waardoor de speler kan experimenteren met verschillende griptechnieken. Naarmate de speler vordert, kan er gekeken worden naar pijlen die beter passen bij hun unieke werpstijl en gripvoorkeur.

Waarom zwabberen mijn dartpijlen?

Het zwabberen of wiebelen van dartpijlen tijdens de vlucht kan verschillende oorzaken hebben. Dit kan te maken hebben met de techniek van het werpen, zoals een inconsistente release of een zijwaartse beweging tijdens de worp. Daarnaast kunnen de balans en het gewicht van de pijl, evenals de keuze van shafts en flights, invloed hebben op de stabiliteit van de pijl in de lucht. Het is raadzaam om met verschillende combinaties te experimenteren of advies te vragen aan ervaren darters of trainers om het zwabberen te minimaliseren.

Hoeveel gram voor beginnende darter?

Voor een beginnende darter is het vaak aan te raden om te starten met een dartpijl die een gemiddeld gewicht heeft, meestal tussen de 21 en 24 gram. Dit biedt een goede balans en controle, waardoor de speler zich kan concentreren op het ontwikkelen van een consistente werptechniek. Naarmate de vaardigheid en techniek verbeteren, kunnen darters ervoor kiezen om over te stappen naar een lichtere of zwaardere pijl, afhankelijk van hun persoonlijke voorkeur en werpstijl.

Waarom korte of lange shafts?

Shafts, ook wel bekend als stems of stelen, komen in verschillende lengtes, en de keuze tussen kort of lang hangt vaak af van de persoonlijke voorkeur en werpstijl van de darter. Korte shafts kunnen zorgen voor meer stabiliteit en zijn vaak de keuze voor darters die hun pijlen dichter bij elkaar in het bord willen krijgen. Lange shafts daarentegen kunnen helpen om de flight verder van het bord te houden, wat het zwabberen kan verminderen en de pijlen een meer parabolische baan kan geven. De keuze voor shaftlengte kan ook worden beïnvloed door de lengte en het gewicht van de pijl zelf.

Hoeveel gram gooit Van Gerwen?

Michael van Gerwen, een van de meest bekende professionele darters ter wereld, gooit met dartpijlen van 21,5 gram. Het is echter altijd goed om te onthouden dat de voorkeur voor het gewicht van een dartpijl sterk individueel is, en wat voor de ene professionele darter werkt, werkt mogelijk niet voor een ander.

Wat betekent 90% dartpijlen?

Wanneer men het heeft over "90% dartpijlen", verwijst dit naar het percentage tungsten (wolfraam) in de samenstelling van de pijl. Tungsten is een zwaar metaal dat wordt gebruikt in dartpijlen om ze dun maar tegelijkertijd zwaar te maken. Een hoger percentage tungsten betekent dus dat de pijl dunner kan zijn bij een gelijk gewicht. Dartpijlen met een hoog percentage tungsten zijn vaak duurder vanwege de kwaliteit en precisie van het materiaal.

Welke darters gooien met 25 gram?

Verschillende professionele darters kiezen voor dartpijlen van 25 gram. Het exacte gewicht van de dartpijlen van een speler kan variëren op basis van persoonlijke voorkeur, speelstijl en zelfs de condities van een bepaald toernooi. Het is daarom lastig om een exhaustieve lijst te geven van alle professionals die met dit gewicht gooien. Echter, als je geïnteresseerd bent in de specifieke uitrusting van een bepaalde speler, kunnen veel merken en winkels hier informatie over verschaffen.